Fri fragt ved køb over 499,- Gratis returret

Ro i sindet i en ellers kaotisk hverdag for en dement kvinde

Jeg er så stolt og glad over at demenstasken har så stor gavn for beboerene på plejehjemmet og derhjemme i stuerne.


>Her er en lille historie fra en vellykket flytning på et plejehjem<
En enlig dement kvinde skal flytte på plejehjem. Hun er meget ked af situationen og forstår ikke at hun ikke kan bo selv mere. Efter flytningen kan hun ikke finde sine ting og føler sig rastløs. Hun er svær at komme i kontakt med og føler sig ikke hjemme på plejehjemmet. Personalet på plejehjemmet giver udtryk for at de har svært ved at få hende til at trives i miljøet med de andre beboer.


Demenstasken præsenteres for hende og personalet kontakter de pårørende for at få dem til at finde personlige genstande og billeder som har stor betydning for deres mor. Sammen får de sat billeder i lommerne og genstandene i de resterende lommer med knaplukning, lynlås og snørebinding. Kvinden bliver glad for at sidde med tasken. Hun finder ro og genkendelse ved at kigge og røre ved genstandene i tasken og effekterne udenpå lommerne.


Hun får god kontakt med de andre plejehjemsbeboere, som gerne vil se hvad der er i tasken. Personalet på plejehjemmet er glade for at få et fælles samtaleemne med de demente beboer. Der snakkes om gamle værdier, minder og arbejdslivet m.m. som ellers ligger godt gemt i hukommelsen.
Ved samtale omkring demenstasken som indeholder beboerens livshistorie i billeder og effekter, kan fagpersonalet få en uvurderlig viden om den nye plejehjemsbeboer. Dermed er de i stand til at hjælpe og sætte ind hvor det giver mest mening. I denne ellers forvirrende situation, blev en dement kvinde glad og tilpas med flytningen på plejehjem. Hver dag fremover kan demenstasken tages frem og minde beboeren om hvor, hvad og hvem.


Jeg mener at det er vigtigt at der kommer mere fokus på kommunikationen mellem personale, pårørende og den demente beboer for at situationen lettes bedst muligt for alle parter.
Tak fordi i tog jer tid til at læse om en vellykket situation fra det virkelige liv. Jeg håber at det kan virke opmuntrende - På grund af anonymitet er navnene på personerne udeladt.